Συνάντηση SLRNetwork 1 13/12/2016

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας ανάμεσα σε 210 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παρουσίαση πρακτικού εργαλείου “SLR Tool”


ΟΕΒ: Σύσταση Δικτύου Επαγγελματιών Εργασιακών Σχέσεων και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016 η πρώτη συνάντηση του Δικτύου Επαγγελματιών Εργασιακών Σχέσεων (ΕΣ) και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ). Το Δίκτυο συστάθηκε από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις».

Πρόκειται για το πρώτο του είδους του Δίκτυο στο οποίο έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα πέραν των 220 επαγγελματιών του χώρου από διακεκριμένους οργανισμούς και επιχειρήσεις και αποτελεί πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ΟΕΒ. Σκοπός του Δικτύου είναι η ενημέρωση των Μελών του για εξελίξεις που επηρεάζουν εργασιακά θέματα, η ανταλλαγή εφαρμοσμένων καλών πρακτικών, η παρουσίαση καλών πρακτικών από έμπειρους και εξειδικευμένους ομιλητές στον τομέα τους και η δικτύωση.

Καλωσορίζοντας τα μέλη στην συνάντηση, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου τόνισε τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Επαγγελματίες του χώρου στην σωστή αξιοποίηση του σημαντικότερου παράγοντα επιτυχίας της κάθε επιχείρησης, του ανθρώπινου της δυναμικού. Ταυτόχρονα, ο κ. Αντωνίου επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο των εργοδοτών στην σωστή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου ενώ παράλληλα εξήρε το έργο του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών (ΔΕΔ).

Κύρια ομιλητής στη συνάντηση ήταν η εντιμότατη Δικαστής του ΔΕΔ, κυρία Ελένη Κωνσταντίνου η οποία παρουσίασε τον ρόλο και τις εξουσίες του Δικαστηρίου τονίζοντας ότι αυτές «πρέπει να ασκούνται πάντοτε αμερόληπτα, με αντικειμενικότητα και ουδετερότητα τηρώντας τους κανόνες της δίκαιας δίκης».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ΟΕΒ ανάμεσα σε 210 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την καταγραφή των ελλείψεων στην κατανόηση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Η έρευνα είναι συγκριτική με τα αποτελέσματα προγενέστερης παρόμοιας έρευνας του 2014 και αυτούσια τα αποτελέσματα εντοπίζονται στον σύνδεσμο: https://slr.com.cy/survey/survey-2016/

Τέλος, ανακοινώθηκε η δημιουργία του πρωτότυπου ηλεκτρονικού εργαλείου «SLR Tool», ένα συγκεντρωτικό εργαλείο όπου οι χρήστες του μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με το εργατικό δίκαιο και τις εργασιακές σχέσεις. Στόχος της ιστοσελίδας SLR Tool είναι να καταστεί ένα σημαντικό βοήθημα στα χέρια του κάθε επαγγελματία που ασχολείται με εργασιακά θέματα. To SLR Tool είναι προσβάσιμο μέσω του συνδέσμου: https://slr.com.cy/tool/

Η ΟΕΒ καλεί τα Μέλη της να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες πληροφόρησης, ενημέρωσης και δικτύωσης που προσφέρει και δεσμεύεται να δώσει συνέχεια σε τέτοιες πρωτοποριακές ενέργειες που στόχο έχουν το ευρύτερο καλό του τόπου μας.