Συνάντηση SLRNetwork 2 29/06/2017

Hilton Park, Ledra B

«Ηγεσία ανθρώπινου δυναμικού σε ένα ψηφιακό κόσμο»
Εισηγήτρια: κυρία Νεκταρία Ειρήνη Καραμανή
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού – Siemens Ελλάδος

«Εδραιώνοντας Νοοτροπία Διαρκούς Μάθησης και Ανάπτυξης (Growth Mindset) στον Οργανισμό μας»
Εισηγητής: κύριος Δημήτρης Τόλης
Ανώτερος Διευθυντής – Human Asset Greece


Δεύτερη Συνάντηση Δικτύου Επαγγελματιών
Εργασιακών Σχέσεων και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2017 η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου Επαγγελματιών Εργασιακών Σχέσεων (ΕΣ) και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ).

Το Δίκτυο συστάθηκε από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις» και σήμερα απαριθμεί πέραν των 245 μελών.

Καλωσορίζοντας τα μέλη στην συνάντηση, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου τόνισε πως η καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία σημειώνει εξαιρετική επιτυχία παρά το ότι γεννήθηκε και αναπτύχθηκε σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση μέσα από την οποία καλούνται να επιβιώσουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι Κυπριακές επιχειρήσεις. Επίσης επισήμανε ότι μέσα από συλλογικές προσπάθειες καταφέραμε να επιβιώσουμε και να περάσουμε τα πιο δύσκολα με στόχο να φτάσουμε σε ακόμη καλύτερες μέρες.

Η συνάντηση συνέχισε με την παρουσίαση της κυρίας Ειρήνης Νεκταρίας Καραμανή, HR Manager της Siemens Ελλάδος. Αναφέροντας ότι η «τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αφορά την ενδυνάμωση των ανθρώπων και όχι την άνοδο των μηχανών» η κυρία Καραμανή προχώρησε στην παρουσίαση των πρακτικών που εφαρμόζει η Siemens σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο για να στηρίξει το ανθρώπινο της δυναμικό να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Αναπόσπαστο μέρος των πρακτικών, όπως ανέφερε, είναι η επιμονή στο να ενοποιηθούν οι καινοτόμες πρακτικές στην κουλτούρα του οργανισμού μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ούτως ώστε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό να επιζητά την ενεργό εμπλοκή του.

Ακολούθησε παρουσίαση από τον κύριο Δημήτρη Τόλη, Ανώτερο Διευθυντή της Human Asset Ελλάδος. Ο κύριος Τόλης παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στις νευροεπιστήμες και τον τρόπο με τον οποίο συνάδουν με την εκπαίδευση και ανάπτυξη. Μέσα από την παρουσίαση βίντεο και των αποτελεσμάτων εμπειρικών ερευνών, ο κύριος Τόλης ζήτησε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τον οργανισμό τους. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων αποτέλεσαν βάση προβληματισμού για το πώς ένας οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω χτίζοντας την “Growth Mindset” κουλτούρα.

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συγχρηματοδοτούμενου έργου στον σύνδεσμο: https://slr.com.cy/events/

Η ΟΕΒ θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέες δράσεις με πρωτοποριακό θεματολόγιο διασφαλίζοντας την ικανοποίηση των Μελών του Δικτύου. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους.