Συνάντηση SLRNetwork 6 15/05/2019

Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Ζήνων Κιτιεύς

Πρόγραμμα Συνάντησης

HR International Day
Κύριος Παναγιώτης Θρασυβούλου
Πρόεδρος, Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Upcoming Innovations in HR
Mr. Samuel Fletcher
Head of Client Services, Armstrong Craven

Ασφάλεια Πληροφοριών
Κύριος Θεράπων Θεράποντος – DataKnights


Οι «Νέες τάσεις και πρακτικές στον Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού» ήταν το κεντρικό θέμα της Έκτης Συνάντησης του Δικτύου Επαγγελματιών στον Τομέα Εργασιακών Σχέσεων και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (SLRNetwork) που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

To Δίκτυο που σήμερα απαριθμεί 385 Μέλη, συστάθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Κυπριακή Δημοκρατία και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις».

Κατά το καλωσόρισμα που απεύθυνε στους συμμετέχοντες ο κύριος Κώστας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αγαστή συνεργασία και την καθοδήγηση που παρέχει προς την ΟΕΒ για την ομαλή και επιτυχή υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου. Ευχαριστίες απηύθυνε και προς τον Κυπριακό Σύνδεσμο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ) με τον οποίο η ΟΕΒ συνεργάστηκε εποικοδομητικά για την διαμόρφωση του προγράμματος της συνάντησης.

Στο πλαίσιο καθορισμού των αναγκών ενημέρωσης των Μελών του Δικτύου η ΟΕΒ πραγματοποίησε σχετική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μοιράστηκε με τον Κυ.Συ.Δ.Α.Δ. για την επιλογή των ενοτήτων της Συνάντησης. Τα δύο θέματα με την μεγαλύτερη προτίμηση ήταν οι Νέες τάσεις και πρακτικές στον Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και το Blockchain in HR.

Ο Πρόεδρος του Κυ.Συ.Δ.Α.Δ. κύριος Παναγιώτης Θρασυβούλου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για το έργο του Συνδέσμου και τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο Τομέα, ανακοίνωσε επίσης ότι στις 20 Μαΐου, 2019 θα εορταστεί η πρώτη Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού “Ιnternational Human Resources Day”. Όπως επεξήγησε ο κύριος Θρασυβούλου «στόχος της διεθνούς ημέρας είναι η αναγνώριση του ρόλου των επαγγελματιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και της συνεισφοράς που έχουν στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους, σε διεθνή και εθνικό επίπεδο . Η εν λόγω πρωτοβουλία σφραγίζει τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο των επαγγελματιών για διαχείριση σημαινόντων προκλήσεων που αφορούν μεταξύ άλλων, τη διαχείριση ταλέντων, την έλλειψη των απαιτούμενων δεξιοτήτων και τη δημιουργία νέων ρόλων και δομών μέσα στις επιχειρήσεις.»

Συνέχεια στην εκδήλωση έδωσε η παρουσίαση του κύριου Samuel Fletcher, Head of Client Services της Armstrong, ο οποίος επεξήγησε αρχικά τον τρόπο λειτουργίας του Blockchain και στη συνέχεια ανάλυσε τον τρόπο αξιοποίησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε διάφορες διαδικασίες του HR. O κύριος Fletcher αναφέρθηκε στις τεχνολογικές επαναστάσεις που αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας της ανθρωπότητας και πως αυτές αναμένεται να φέρουν δραστικές αλλαγές σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του HR. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του, παρότρυνε τους συμμετέχοντες να μην βιαστούν να σχηματίσουν άποψη ή ακόμη και να προβούν σε αλλαγές στις επιχειρήσεις που εργάζονται για νέες τεχνολογίες οι οποίες δεν έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι είναι επιτυχημένες.

Εμβαθύνοντας στην ενότητα της τεχνολογίας ο κύριος Θεράπων Θεράποντος της DataKnights παρουσίασε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια πληροφοριών οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στο χώρο εργασίας μας. Ο κύριος Θεράποντος εξήρε την σημασία της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού ως το καλύτερο προληπτικό μέτρο για τις επιχειρήσεις και την εφαρμογή διαδικασιών για την διασφάλιση της προστασίας των πληροφοριών που επεξεργάζονται.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με σύντομη δεξίωση για δικτύωση.